Η αντιμετώπιση της παραδοσιακής διατροφής από τους εφήβους: περίπτωση του Δήμου Ασκληπιείου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)
Η αντιμετώπιση της παραδοσιακής διατροφής από τους εφήβους: περίπτωση του Δήμου Ασκληπιείου

Χαλκιοπούλου, Μαριάνθη

Η παραδοσιακή διατροφή είναι ένα κομμάτι της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, το οποίο δεν αντανακλά μόνο στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας αλλά παράλληλα αποτελεί και τρόπο ζωής. Στις μέρες μας γίνεται όλο και εντονότερη η αναζήτηση του ανθρώπου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής προκειμένου να διαμορφώσει υγιεινότερες συνήθειες αλλά και να προστατευτεί ή και να αντιμετωπίσει ασθένειες της εποχής. Η διατροφή ενδείκνυται ως ο βασικότερος παράγοντας διαμόρφωσης καλής υγείας και ειδικά αν η σωστή διατροφή ακολουθείται ήδη από την παιδική ηλικία.Η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή φαίνεται να προσδίδει πολλά ευεργετικά χαρακτηριστικά στην ανθρώπινη υγεία.Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι αφενός η παρουσίαση και η περιγραφή της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής ,και κατ’επέκτασην της Μεσογειακής διατροφής, και ειδικότερα η παρουσίαση της συγκεκριμένης διατροφής του Δ.Ασκληπιείου με τη παρουσίαση παραδοσιακών τοπικών συνταγών που περιγράφουν αναλυτικότερα τις διατροφικές συνήθειες του τόπου.Απώτερος σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η παρατήρηση, της αντιμετώπισης, του εφηβικού πληθυσμού του δήμου Ασκληπιείου, της διατροφής του τόπου. Με τη μεθοδολογία των ερωτηματολογίων συγκεντρώθηκαν, από ένα δείγμα 120 εφήβων ατόμων όλες οι απαραίτητες πληροφορίες όσον αφορά τις βασικές τους διατροφικές συνήθειες και την αντιμετώπιση τους στα παραδοσιακά τρόφιμα του τόπου.Τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και έδειξαν πως το εφηβικο δείγμα πληθυσμού αντιμετωπίζει θετικα την τοπική παραδοσιακή διατροφή ευνοώντας την ατομική του υγεία.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Ελληνική
Cooking
Μεσογειακή δίαιτα
Mediterranean diet
Μαγειρική
Greek
Nutrition - Greece
Διατροφή - Ελλάδα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2010-06-30


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.