Η πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά και ο ρόλος του Δημοτικού Θεάτρου σε αυτήν

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά και ο ρόλος του Δημοτικού Θεάτρου σε αυτήν

Σώκου, Δέσποινα Σ.

Ο πολιτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας πόλης, και αποτελεί βασικό μέσο διατήρησης της τοπικής ανάπτυξης και της συλλογικής ταυτότητάς της μέσα από εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς επίσης και μέσα από μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Γι’ αυτό το λόγο έχει άμεση σχέση με την ιστορία της πόλης στην οποία ανήκει. Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι να διερευνηθεί η πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά, και ο ρόλος που έπαιξε το Δημοτικό Θέατρο στην ανάπτυξή της. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ιδιαίτερο πολιτιστικό υπόβαθρο το οποίο έχει διαμορφωθεί από την ιστορία του, καθώς επίσης και από τις εκδηλώσεις, τα ήθη και τα έθιμα που πραγματοποιούνται στην πόλη. Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα της πόλης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Πειραιά, τόσο από την περίοδο της ίδρυσής του, όσο και μετά την επαναλειτουργία του το 2013, διαμορφώνοντας έτσι την πολιτισμική ανάπτυξη του Πειραιά.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Βιώσιμη Ανάπτυξη
Τοπική Ανάπτυξη
Πειραιάς
Πολιτισμός
Δημοτικό Θέατρο

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-02-24


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.