Η γνώμη των κατοίκων του δήμου Νέσσωνος για το πόσιμο νερό

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Η γνώμη των κατοίκων του δήμου Νέσσωνος για το πόσιμο νερό

Χολεβά, Ελένη

Το νερό είναι το βασικό στοιχείο ανάπτυξης και διατήρησης της ζωής στον πλανήτη μας, όπως και το βασικό υλικό για τη σύγχρονη τεχνολογική ανάπτυξη. Με τους χημικούς του χαρακτήρες σαν διαλυτικού έχει οδηγήσει στη σημερινή ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας και μεταλλουργίας. Οι φυσικές και χημικές του ιδιότητες αποτελούν τη βάση των βιολογικών κύκλων και οι θερμικές του ιδιότητες ελέγχουν τις κλιματολογικές συνθήκες στον πλανήτη μας και στηρίζουν το μέγιστο μέρος των δραστηριοτήτων ανθρώπου και βιομηχανίας. Μεταξύ των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την κοινή γνώμη είναι η ανάγκη διατήρησης των υδάτινων πόρων σε αρκετές ποσότητες και υψηλή ποιότητα. Ο αυξανόμενος πληθυσμός και η συνεχώς επεκτεινόμενη βιομηχανική και αγροτική βάση, καθώς και οι συνακόλουθα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες με τα απόβλητα υποπροϊόντα τους, απαιτούν μεγάλες ποσότητες νερού. Η χρήση γλυκού νερού διπλασιάστηκε παγκοσμίως μεταξύ 1940-1980 και αναμένεται να διπλασιαστεί πάλι μέσα στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000. Περίπου τα 2/3 αυτού του νερού χρησιμοποιούνται στη γεωργία ενώ πάνω από 80 χώρες σήμερα αντιμετωπίζουν στενότητα γλυκού νερού. Η παρούσα μελέτη έχει σκοπό να εξετάσει τους υδάτινους πόρους και τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή των κατοίκων μιας περιοχής. Αντικείμενο της έρευνας αποτέλεσε η περιοχή του Δήμου Νέσσωνος στην επαρχία του Νομού Λάρισας. Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε για να καταγράψει τη γνώμη των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την ποιότητα, παροχή και κατανάλωση του ύδατος. Παρουσιάζεται επίσης η ιστορική εξέλιξη και η τεχνολογική αναβάθμιση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των έργων ύδρευσης της περιοχής. Βασική επιδίωξη της μελέτης είναι να εντοπιστούν τα σημερινά προβλήματα ύδρευσης και παροχής νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι έτσι ώστε στο μέλλον να γίνει προσπάθεια άμβλυνσής τους. Κύριος σκοπός της έρευνας είναι η παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων και την καταγραφή των απόψεων των ερωτηθέντων.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Πόσιμο νερό - Ελλάδα - Λάρισα (Νομός)
Νερό - Ρύπανση - Ελλάδα - Λάρισα (Νομός)
Drinking water - Greece - Larisa (Nome)
Water pollution - Greece - Larisa (Nome)


2007-11-12


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.