Βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων: στάσεις και αντιλήψεις των νέων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο   

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων: στάσεις και αντιλήψεις των νέων

Κωνσταντίνου, Αναστάσιος, Γεώργιος

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

2021-03-26


Ο σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να διερευνηθούν και να αναλυθούν οι στάσεις καιοι αντιλήψεις των νέων στην βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων. για να επιτευχθεί ο στόχοςαυτός, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα κατά την περίοδο 23 Ιουνίου έως και 5Ιουλίου 2020. για την έρευνα συμμετείχαν 150 άτομα. το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκεπεριλαμβάνει ερωτήσεις που σχετίζονται με δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως ηλικία, φύλοκαι εισόδημα, όπως και ερωτήσεις σχετικά με τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων ωςπρος το περιβάλλον και τις διατροφικές τους συνήθειες. σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηςέρευνας, οι νέοι είναι ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα, προσέχουν τηδιατροφή τους ενώ είναι ενημερωμένοι σχετικά με την ενεργειακή δαπάνη που συνεπάγεται ηπαραγωγή τροφίμων χωρίς όμως να διαθέτουν τις γνώσεις που απαιτούνται για νααξιολογήσουν τις τροφές και να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο διατροφής.

Βιώσιμη Ανάπτυξη

κατανάλωση
τρόφιμα
Τροφή
βιώσιμη
νέοι
Κατανάλωση της

Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.