Ο σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να διερευνηθούν και να αναλυθούν οι στάσεις καιοι αντιλήψεις των νέων στην βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων. για να επιτευχθεί ο στόχοςαυτός, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα κατά την περίοδο 23 Ιουνίου έως και 5Ιουλίου 2020. για την έρευνα συμμετείχαν 150 άτομα. το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκεπεριλαμβάνει ερωτήσεις που σχετίζονται με δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως ηλικία, φύλοκαι εισόδημα, όπως και ερωτήσεις σχετικά με τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων ωςπρος το περιβάλλον και τις διατροφικές τους συνήθειες. σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηςέρευνας, οι νέοι είναι ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα, προσέχουν τηδιατροφή τους ενώ είναι ενημερωμένοι σχετικά με την ενεργειακή δαπάνη που συνεπάγεται ηπαραγωγή τροφίμων χωρίς όμως να διαθέτουν τις γνώσεις που απαιτούνται για νααξιολογήσουν τις τροφές και να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο διατροφής.