Παραδοσιακές συνταγές Θεσσαλίας και διατροφικές συνήθειες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Παραδοσιακές συνταγές Θεσσαλίας και διατροφικές συνήθειες

Ψαλλάς, Κωνσταντίνος

Η ελληνική γαστρονομική ταυτότητα είναι πλούσια και με τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο. Η Ελλάδα έχει μια από τις αρχαιότερες και πιο εύγεστες γαστριμαργικές παραδόσεις στον κόσμο, μια παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια και φτάνει έως σήμερα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο εδεσμάτων συνταγών και παραδόσεων με τόσες όψεις όσες και οι περιοχές του ποικιλόμορφου τοπίου της χώρας. Η ελληνική γαστρονομία αναπτύχθηκε με βάση τον κύκλο των εποχών, τη γεωγραφική θέση κάθε τόπου και την εναλλαγή νηστείας και κρεοφαγίας όπως την όρισε η ορθόδοξη εκκλησία. Ο τρόπος παρασκευής φαγητών και γλυκισμάτων στους διάφορους τόπους της Ελλάδας, επαναλαμβανόμενος από τόπο σε τόπο, από αιώνα σε αιώνα και από νοικοκυριό σε νοικοκυριό, συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.Σε αυτό το γενικό μοντέλο της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, οι κάτοικοι των ελληνικών επαρχιών έβαλαν το δικό τους μεράκι, τις δικές τους ιδιαίτερες γεύσεις και στη βάση των τοπικών τους προϊόντων δημιούργησαν τοπικές παραδοσιακές κουζίνες.Αυτό που αποκαλούμε ελληνική κουζίνα είναι μια γευστική πανδαισία που συνδυάζει πληθώρα προϊόντων και ένα μεγάλο φάσμα τρόπων προετοιμασίας και απόλαυσής τους.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Μεσογειακή δίαιτα
Mediterranean diet
Συνταγές - Ελλάδα - Θεσσαλία
Recipes - Greece - Thessaly


2004-10


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.