Λειτουργία πετρελαιοκινητήρων νέας τεχνολογίας και τεχνικές αντιρύπανσης.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Λειτουργία πετρελαιοκινητήρων νέας τεχνολογίας και τεχνικές αντιρύπανσης.

Κεφάλας, Κωνσταντίνος

Η παρούσα μελέτη αφορά τους πετρελαιοκινητήρες και την εξέλιξη τους. Αρχικά γίνεται μια ιστορική αναδρομή που αφορά στην ανακάλυψη και τη χρήση των πετρελαιοκινητήρων. Επίσης,γίνεται αναφορά στο πετρέλαιο, πώς παράγεται και ποιες είναι οι ιδιότητές του. Στην συνέχεια, περιγράφεται η αρχή λειτουργίας των πετρελαιοκινητήρων και το παλιό σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου καθώς και τα βασικότερα εξαρτήματα του όπως οι εγχυτήρες (μπεκ), οι εμβολοφόρες και οι περιστροφικές αντλίες. Κατόπιν, γίνεται εκτεταμένη αναφορά, όπως δηλώνει και ο τίτλος της μελέτης, στη λειτουργία σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων. Περιγράφονται τα συστήματα ψεκασμού common rail, unit injector και unit pump. Τέλος, αναφέρονται οι ρύποι των πετρελαιοκινητήρων και τα αίτια δημιουργίας τους καθώς επίσης και κάποιες τεχνικές αντιμετώπισης τους π.χ. καταλύτες και κάποια ολοκληρωμένα συστήματα που χρησιμοποιούν μερικές εταιρίες όπως η Mercedes, Toyota και Honda.
Πτυχιακή εργασία--Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών-- Τμήμα Οχημάτων,2013 -- αα5153

Άλλο
other
Thesis
Other

Εκπομπές καυσαερίων
Πετρέλαιο
Πετρελαιοκινητήρας-Καύση
Diesel motor exhaust gas
Συστήματα ψεκασμού
Πετρελαιοκινητήρας
Εγχυτήρες
Petroleum
Motor fuels
Εκπομπή καυσαερίων πετρελαιοκινητήρων
Περιστροφικές αντλίες
Exhaust emissions
Εμβολοφόρες
Καυσαέρια


Ελληνική γλώσσα

2013-06-28T05:58:58Z


Πτυχιακές Εργασίες




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.