Οι επιπτώσεις των αερίων ρύπων των οχημάτων στον άνθρωπο και στο περιβάλλον:Νέες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Οι επιπτώσεις των αερίων ρύπων των οχημάτων στον άνθρωπο και στο περιβάλλον:Νέες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες

Βακουφτσής, Γεώργιος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τις επιπτώσεις που έχουν, στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, οι ρύποι που εκπέμπουν οι μηχανές εσωτερικής καύσης των οχημάτων. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας που προκαλείται από τα καυσαέρια των οχημάτων προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εμφάνιση φωτοχημικού νέφους και το φαινόμενο της τρύπας του όζοντος που έχουν έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Τα τοξικά καυσαέρια έχουν άμεσες επιπτώσεις στον άνθρωπο και προκαλούν πολλές ασθένειες. Η επιστημονική έρευνα έχει να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες αντιρρύπανσης για να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έκλυση των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η μείωση του βάρους των οχημάτων, η αποθείωση των καυσίμων και η επεξεργασία των καυσαερίων αποτελούν τεχνολογικές βελτιώσεις των συμβατικών οχημάτων. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται οχήματα με μηχανές εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) που κινούνται με χρήση εναλλακτικών καυσίμων, υβριδικά οχήματα, με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και μηχανή εσωτερικής καύσης και τέλος οχήματα χωρίς ΜΕΚ που κινούνται με κυψέλες καυσίμου, ηλεκτροκίνητα οχήματα και οχήματα συμπιεσμένου αέρα. Όλες αυτές οι τεχνολογίες ανταγωνίζονται και συναγωνίζονται η μία την άλλη για την ανάπτυξη περισσότερο φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον οχημάτων με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Πτυχιακή Εργασία--Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών-- Τμήμα Οχημάτων,2009--αα2220

Άλλο
other
Thesis
Other

Αέρας-Ρύπανση
Αυτοκίνητα-Μηχανές-Καυσαέριο
Αυτοκίνητα-Συσκευές ελέγχου ρύπανσης
Περιβαλλοντικοί ρύποι
Ατμοσφαιρική ρύπανση
Νέφος
Καυσαέρια


Ελληνική γλώσσα

2013-11-27T17:00:21Z


Πτυχιακές Εργασίες




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.