Γνωρίζοντας την Ελληνική μυθολογία: διαδικτυακή εφαρμογή

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Γνωρίζοντας την Ελληνική μυθολογία: διαδικτυακή εφαρμογή

Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος

Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΦ--Τμήμα Πληροφορικής, 2013.
Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η υλοποίηση ενός διαδικτυακού παιχνιδιού με θέμα την Ελληνική μυθολογία, αφού πρώτα εξετάσει όλες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη δημιουργία παιχνιδιών περιηγητή ιστού (browser games) και ξεχωρίσει την πιο κατάλληλη. Μέσα από την έρευνα και την σύγκριση των διαφόρων τεχνολογιών, η HTML5 ξεχώρισε ως η πιο κατάλληλη τεχνολογία για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού περιηγητή ιστού. Το «Γνωρίζοντας την Ελληνική Μυθολογία» είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων για υπολογιστή, βασισμένο κυρίως στους κανόνες και την λογική των κλασσικών επιτραπέζιων παιχνιδιών. Το παιχνίδι δίνει την δυνατότητα σε έναν χρήστη να παίξει είτε μόνος του (Ατομικό Παιχνίδι) είτε αντίπαλος με άλλους χρήστες (Ομαδικό Παιχνίδι). Στο Ατομικό Παιχνίδι ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαλέξει τον αριθμό των ερωτήσεων τον οποίο θέλει να απαντήσει, ενώ όταν ολοκληρώσει την διαδικασία των ερωτο-απαντήσεων έχει την δυνατότητα να παίξει ένα είδος γρίφου. Στο Ομαδικό Παιχνίδι μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα από 2 έως 5 παίκτες με δυνατότητα είτε να παίξουν με τυχαίους αντιπάλους, είτε να διαλέξουν οι ίδιοι τους αντιπάλους τους (παιχνίδι μεταξύ γνωστών ή φίλων). Νικητής ανακηρύσσεται ο χρήστης που θα φτάσει πρώτος στο τέλος του μονοπατιού.

Άλλο
other
Thesis
Other


Ελληνική γλώσσα

2015-10-28T16:18:27Z


Πτυχιακές Εργασίες

“ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα “
“ Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece “



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.