δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Video storage and processing on a privat cloud

Δανιηλίδης, Ορέστης

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η δημιουργία μιας απεικόνισης ενός private cloud σε ένα μοναδικό server και η δημιουργία μιας video transcoding εφαρμογής αποθηκευμένης σε αυτόν. Για την υλοποίηση του cloud χρησιμοποιήθηκε το System Center Virtual Machine Manager 2012 SP1, με το οποίο δημιούργησα τρία Hyper-V virtual machines αναλύοντας τα καθήκοντα του καθενός και κατανέμοντας τους διαθέσιμους πόρους σε αυτά. Όσον αφορά στην εφαρμογή, που υλοποιήθηκε σε java, χρησιμοποιήσαμε το FFmpeg, μια βιβλιοθήκη για την εγγραφή, μετατροπή και μετάδοση ήχου και εικόνας. Η εφαρμογή δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αποθηκεύσει ένα video σε ένα δικό του φάκελο, να αλλάξει τον τύπο του αρχείου, όπως και να αλλάξει τις ιδιότητές του και να το κατεβάσει.
Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΦ--Τμήμα Πληροφορικής, 2014--αα5841

Άλλο
other
Thesis
Other

System Center Virtual Machine Manager (SCVMM)
Cloud computing
FFmpeg
H.264
Virtual machine
Transcoding
SaaS
Private cloud
Hyper –V
Virtualization


Ελληνική γλώσσα

2014-12-08T07:53:51Z


Πτυχιακές Εργασίες




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.