δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Ψηφιακή αφαίρεση υποβάθρου σε πραγματικό χρόνο

Κουτσουράς, Παναγιώτης

Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΦ--Τμήμα Πληροφορικής, 2011-- αα1769
Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει την Ψηφιακή Αφαίρεση Υποβάθρου σε πραγματικό χρόνο. Η Ρομποτική Όραση ή Μηχανική Όραση (Computer Vision) γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση και χρησιμοποιείται ευρύτατα σε ποικίλες εφαρμογές. Η Open CV, μία βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα με προσανατολισμό στις εφαρμογές Computer Vision, προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό έτοιμων δομών και συναρτήσεων για την υποβοήθηση επίδοξων προγραμματιστών και ομάδων που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό. Η εργασία αποτελεί μία προσπάθεια μελέτης και παρουσίασης βασικών μεθοδολογιών μηχανικής αφαίρεσης υποβάθρου σε ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Ως περίπτωση χρήσης σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα λογισμικό αντικατάστασης υποβάθρου με βάση τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία του κινηματογράφου, έχοντας ως είσοδο την εικόνα μίας web camera και ένα αρχείο εικόνας ή video, που αποτελεί το νέο υπόβαθρο, και ως έξοδο την εικόνα της web camera με το αντικατεστημένο υπόβαθρο. Ταυτόχρονα, τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εφαρμογής, η επίτευξη της προαναφερθείσας αντικατάστασης σε πραγματικό χρόνο (real time).

Άλλο
other
Thesis
Other

Ψηφιακή διαμόρφωση
Αφαίρεση υποβάθρου
Open CV
Ψηφιακή εικόνα
Ψηφιακό βίντεο
Ψηφιακά μέσα
Λογισμικό ανοιχτού κώδικα-Εγχειρίδια,κλπ
Εργαλεία λογισμικού
Λογισμικό-Εγχειρίδια,κλπ.
Ψηφιακή τεχνολογία


Ελληνική γλώσσα

2013-11-28T15:40:37Z


Πτυχιακές Εργασίες

“ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα “
“ Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece “



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.