Λογισμικά ανοικτού κώδικα για καταλόγους δημοσίας πρόσβασης

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Λογισμικά ανοικτού κώδικα για καταλόγους δημοσίας πρόσβασης

Ζάγκλη, Αγγελική

Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Δίοικησης και Οικονομίας -- Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, 2008--αα723
Τα Λογισμικά Ανοιχτού κώδικά αποτελούν την απαρχή και το μέλλον των λογισμικών, καθώς έχουν απεριόριστες δυνατότητες που εξελίσσονται συνήθως με συνεργατικό τρόπο. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο των επιστημών, βρίσκοντας φυσικά πρόσφορο έδαφος στον τομέα της Βιβλιοθηκονομίας και την Επιστήμη της Πληροφόρησης. Υπάρχουν πολλά προγράμματα ανοιχτού κώδικα που αναφέρονται σε βιβλιοθηκονόμους, περισσότερο ή/και λιγότερο αναπτυγμένα, το σίγουρο όμως είναι ότι αποτελούν χρήσιμα εργαλεία που παράλληλα ανοίγουν νέους δρόμους. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι κατάλογοι δημόσιας πρόσβασης (opac) ανοικτού λογισμικού, οι οποίοι έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τις βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Τρεις από τους δημοφιλέστερους καταλόγους είναι οι Koha, PhpMyBibli και το OpenBiblio. Παράλληλα με την ανάλυση και την αξιόλογηση των τριών αυτών βιβλιοθηκονομικών πακέτων, γίνεται αναφορά γενικότερα σε λογισμικά ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιούνται σε βιβλιοθήκες και κυρίως στο Joomla!, ένα content management system που παρουσιάζεται συνεργατικά με το OpenBiblio.

Άλλο
other
Thesis
Other

Online library catalogs
Online κατάλογοι βιβλιοθηκών
Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα
Open Source Software
Λογισμικό ανοικτού κώδικα
Λογισμικά
Open source Λογισμικά
Ψηφιακές βιβλιοθήκες
Κατάλογοι ανοιχτής πρόσβασης
Κατάλογοι
Open source software


Ελληνική γλώσσα

2013-11-04T18:29:51Z


Πτυχιακές Εργασίες

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.