Φαινόμενο του θερμοκηπίου : βιβλιογραφική ανασκόπηση με έμφαση στην ισσοροπία του διοξειδίου του άνθρακα στο σύστημα ατμόσφαιρα-θάλασσα-ιζήματα.

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Αιγαίου   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Φαινόμενο του θερμοκηπίου : βιβλιογραφική ανασκόπηση με έμφαση στην ισσοροπία του διοξειδίου του άνθρακα στο σύστημα ατμόσφαιρα-θάλασσα-ιζήματα.

Παυλογεωργάτος, Γεράσιμος

Λέκκας, Θεμιστικλής
Καρύδης, Μιχάλης

bachelorThesis

1992
2015-11-17T10:36:38Z


Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας, είναι μια ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, πάνω στο θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου. Οι τομείς που επηρεάζει η έκβαση του φαινομένου αυτού είναι πολλοί. Έγινε μια επιλογή λοιπόν των θεμάτων, έτσι ώστε να μην χάσει τον ρόλο της επιστημονικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης αλλά και να μην δημιουργηθεί μια ακόμα εργασία από τις πολλές που ήδη υπάρξουν και ασχολούνται πολύ γενικά με κάθε τομέα. Το πρώτο κεφάλαιο ασχολείται με τον ορισμό και την ανάλυση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με την εξέταση των αερίων που είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια διερεύνηση των προσπαθειών που έχουν γίνει σχετικά με την ποσοτικοποίηση του φαινομένου. Το τέταρτο κεφάλαιο ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν ακόμα την επιστήμη σχετικά με το φαινόμενο και τον τρόπο με τον οποίο μερικά από αυτά έχουν ξεπεραστεί. Τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται μια θεωρητική έρευνα που ως θέμα έχει την ποσοτική ανάλυση της αντίδρασης του διοξειδίου του άνθρακα με τα θαλάσσια οικοσυστήματα και προσπαθεί να εξάγει συμπεράσματα για τον τρόπο που θα αντιδράσουν τα συγκεκριμένα οικοσυστήματα σε μια υποθετική αύξηση της ατμοσφαιρικής συγκέντρωσης του διοξειδίου. Αντί επιλόγου δίνεται απάντηση σε ορισμένα επίκαιρα ερωτήματα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αναπτύσσονται θέματα για προβληματισμό και συζήτηση. Σίγουρα μια εργασία δεν είναι σε θέση να καλύψει πλήρως ένα φαινόμενο παγκόσμιο όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ομως η εργασία αυτή αποτελεί ένα καλό βοήθημα για το ξεκίνημα νέων εργασιών. Γιατί, περιέχει πλήθος πληροφοριών σε πολλούς τομείς που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο φαινόμενο και προέρχονται στο συνολό τους απο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία που παρέχει αυτήν την στιγμή η διεθνής βιβλιογραφία για το θέμα αυτό .


Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος.




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.