Ιδιότυπα αγρο-διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη λιγότερο ευνοημένων περιοχών: η περίπτωση του νησιωτικού χώρου

This item is provided by the institution :
University of the Aegena   

Repository :
Institutional Repository Hellanicus   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ιδιότυπα αγρο-διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη λιγότερο ευνοημένων περιοχών: η περίπτωση του νησιωτικού χώρου

Βακουφάρης, Χρήστος

Σπιλάνης, Ιωάννης

doctoralThesis

2007
2015-11-17T10:44:02Z


Η στροφή προς την ‘ποιότητα’ η οποία χαρακτηρίζει τον αγρο-διατροφικό κλάδο και την ύπαιθρο θεωρείται πως μπορεί να αποτελέσει μία αναπτυξιακή λύση για περιθωριοποιημένες γεωργικά περιοχές οι οποίες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το μοντέλο της εντατικής γεωργίας. Η Διατριβή αυτή εξετάζει την συνεισφορά των ιδιότυπων αγρο-διατροφικών προϊόντων στην βιώσιμη ανάπτυξη των Λιγότερο Ευνοημένων Περιοχών εστιάζοντας στο νησιωτικό χώρο.
The turn to ‘quality’ which characterizes the agro-food sector and the countryside is supposedly a solution for the development of agriculturally marginalized areas which were unable to follow the intensive agriculture model. This PhD thesis examines the contribution of specific agri-food products to the sustainable development of Less Favoured Areas by focusing on insular space.


Νησιωτικός χώρος
Βιώσιμη ανάπτυξη
Λιγότερο ευνοημένες περιοχές
Ιδιοτυπία
Αγρο-διατροφικά προϊόντα
Less favoured areas
Specificity
Insular space
Agro-food products
Sustainable development

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος.
Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)