Κριτική επισκόπηση ερευνητικής δραστηριότητας & βιβλιογραφίας στην περιοχή των Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2008 (EN)

Κριτική επισκόπηση ερευνητικής δραστηριότητας & βιβλιογραφίας στην περιοχή των Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (EL)

Σέργη, Ανθή - Μαρία

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. (EL)

Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο εντοπισμός και η κριτική επισκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας που έχει δημοσιευθεί σχετικά με τα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning Systems - ERPS) και τις διάφορες διαστάσεις εισαγωγής και αξιοποίησης τους στις επιχειρήσεις. Αρχικά επιλέχθηκαν τα περισσότερο δημοφιλή άρθρα από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές βάσεις και κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη θεματολογία τους. Ακολούθησε κριτική επισκόπηση κάθε άρθρου, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία που ακολουθείται, στα συμπεράσματα που καταλήγει και σε προτεινόμενη μελλοντική έρευνα. Οι κυριότερες κατηγορίες άρθρων που εντοπίστηκαν αφορούν τον ορισμό και τα χαρακτηριστικά των Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων, την επίπτωση τους στην απόδοση της επιχείρησης, τα οφέλη τους, τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας τους, το συνδυασμό τους με τον Ανασχεδιασμό Επιχειρηματικών Διαδικασιών και τέλος την υλοποίησή τους. Με βάση την βιβλιογραφία που εξετάζεται, προκύπτει μία σημαντική εικόνα για την έννοια αυτή, αλλά, όπως επισημαίνεται αναλυτικά στην εργασία, απαιτείται περαιτέρω έρευνα ώστε να αποκτήσει ο αναγνώστης μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα, να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι αποτυχίας και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που προσφέρουν.

masterThesis

Impact (EL)
Υλοποίηση των Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (EL)
ERP (EL)
Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (EL)
Enterprise resource planning systems (EL)
Κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας (EL)
Επίδραση στη επιχειρηματική απόδοση (EL)
Ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διαδικασιών (EL)
Critical success factors (EL)
Οφέλη (EL)


2008


2015-11-18T10:40:08Z

Σάμος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)