Overview of particulate matter pollution in Athens and Kozani

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
University of the Aegena   

Αποθετήριο :
Institutional Repository Hellanicus   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Overview of particulate matter pollution in Athens and Kozani

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ

Μπίσκος , Γιώργος

masterThesis

2009
2015-11-20T08:20:34Z


ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στην παρούσα εργασία ερευνάται η ρύπανση αιωρούμενων σωματιδίων στις περιοχές της Αθήνας και της Κοζάνης. Υλοποιήθηκαν αναλύσεις και συγκρίσεις μετρήσεων αιωρούμενων σωματιδίων (PM10, PM2.5), οξειδίων του θείου, μονοξειδίου του άνθρακα και όζοντος από τα δίκτυα ατμοσφαιρικής ποιότητας στις περιοχές της Αθήνας και της Κοζάνης για το χρονικό διάστημα 2002 – 2007. Πραγματοποιήθηκαν συγκρίσεις μεταξύ των μετρούμενων ρύπων όλων των σταθμών, καθώς και διερεύνηση της ετήσιας, μηνιαίας και εβδομαδιαίας διακύμανσης των εκπεμπόμενων συγκεντρώσεων. Η σύγκριση απόδειξε ότι οι μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) στην Κοζάνη προσεγγίζουν τις αντίστοιχες μετρήσεις του σταθμού στο Γουδί της Αθήνας για το χρονικό διάστημα 2002 – 2007.


Particulate matter, Athens, Kozani, pollution
Αιωρούμενα σωματίδια, Αθήνα, Κοζάνη, ρύπανση

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση.




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.