δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Σχεδιασμός προγράμματος HACCP σε μονάδα χονδρεμπορίου αλιευμάτων
(EL)
Παπαζήσης, Αθανάσιος
aegean
The rapid development of
the food industry,
combined with the continiously growing
consumer demand
for safe, healthy and high quality food
,
has led
to the development
and application
of saf
ety systems, such as the HAACP (
Haz
ard Analysis and Critical
Control P
oints system
)
, the international ISO
22000
standard and the
SQF code from
the S
afe Quality I
ns
t
itute of the USA
.
The first chapter of the present thesis presents the theoretical background of the
HACCP system. All 7 principles are being applied
to a wholesale
seafood
company.
Fish
is
an essential part of
human diet regardless of age or population
group
.
It is
one
of the most vulnerable food categories, due to their
high protein content
. The second
chapter of the present thesis
presents the application of HACCP system in one such
company.
Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανιών τροφίμων σε συνδιασμό με τις συνεχώς αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή, υγιεινά και υψηλώς ποιoτικά τρόφιμα, οδήγησε στην ανάγκη ανάπτυξης και εφαρμογής συστημάτων ελέγχου και ασφάλειας των τροφίμων στις βιομηχανίες παραγωγής όπως το σύστημα Ανάλυσης Κινδύνου στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (H.A.C.C.P. - Hazard Analysis and Critical Control Points), τα διεθνή πρότυπα ISO και ο κώδικας SQF από το ινστιτούτο Safe Quality Food των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.