Αντιλήψεις μη εγγράμματων ενήλικων Ρομά για τα εγγράμματα μέλη της κοινότητας τους: η περίπτωση του καταυλισμού Καρακόνερο στη Ρόδο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Αντιλήψεις μη εγγράμματων ενήλικων Ρομά για τα εγγράμματα μέλη της κοινότητας τους: η περίπτωση του καταυλισμού Καρακόνερο στη Ρόδο (EL)

Πέτρου, Βασιλεία

aegean

Από την μελέτη των ερευνών που αφορούν τη μόρφωση των Ρομά, προέκυψε ότι δεν εντοπίζονται έρευνες που να σχετίζονται με τις αντιλήψεις που έχουν οι μη εγγράμματοι Ρομά για τα εγγράμματα μέλη της κοινωνίας τους. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι, να εντοπιστούν, να καταγραφούν και να μελετηθούν αυτές οι αντιλήψεις. Ειδικότερα, διερευνήθηκαν α) οι αντιλήψεις των Ρομά για το σχολείο, β)οι αντιλήψεις των Ρομά για το φύλο και την εκπαίδευση και γ) οι αντιλήψεις των αγγράμματων Ρομά για τα εγγράμματα μέλη της κοινωνίας τους. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό της Ρόδου, στο Καρακόνερο και βασίστηκε σε μία σειρά συνεντεύξεων που πάρθηκαν, με την βοήθεια ερωτηματολογίου, από τους μη εγγράμματους ενήλικους Ρομά. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων παρατηρήθηκε ότι, οι αντιλήψεις των Ρομά για τα εγγράμματα άτομα της κοινωνίας τους είναι θετικές και καθόλου επικριτικές. Επίσης, τα άτομα που πάνε σχολείο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νεότερα μέλη της κοινότητας τους. Τέλος, ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι α) οι Ρομά θέλουν να τελειώσουν τα παιδιά τους το σχολείο και να καταφέρουν να σπουδάσουν, ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς και β) οι μη εγγράμματοι Ρομά παρότι δεν κατάφεραν να πάνε σχολείο αν τους δίνονταν η ευκαιρία θα ήθελαν να μάθουν γράμματα.

bachelorThesis

Rhodes (EL)
Εγγράμματοι (EL)
Ρόδος (EL)
Roma (EL)
Ρομά (EL)
Literacy (EL)


2016


2017-09-29T12:50:55Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.