Παράγοντες ανθεκτικότητας οικογένειας με παιδί με μαθησιακές δυσκολίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Παράγοντες ανθεκτικότητας οικογένειας με παιδί με μαθησιακές δυσκολίες (EL)

Καλαϊτζή, Νεκταρία

aegean

Η σημασία της οικογένειας για την κοινωνία και το άτομο είναι αδιαμφισβήτητη. Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να διερευνήσει τους παράγοντες, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της οικογένειας. Στόχος της είναι να προσδιορίσει τα δυναμικά, που ενυπάρχουν μέσα στο οικογενειακό σύστημα, όταν μέσα στην οικογένεια υπάρχει παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε αποτέλεσαν τριάντα μητέρες πυρηνικών οικογενειών, που είχαν παιδί με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες. Τα εργαλεία για τη συλλογή των δεδομένων αποτέλεσαν το ερωτηματολόγιο και η συνέντευξη. Τα δυναμικά μιας οικογένειας σύμφωνα με τα ευρήματα αποτελούν η αγάπη, η επικοινωνία, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη. Στην οικογένεια με μαθησιακές δυσκολίες προστίθενται στα δυναμικά της οικογένειας η υπομονή, η ενθάρρυνση και η γνώση που είναι συνυφασμένη με την ενημέρωση. Ως γενικότερο συμπέρασμα αναδύεται το ότι οι οικογένειες με παιδί με μαθησιακές δυσκολίες χαρακτηρίζονται από στοιχεία ανθεκτικότητας.

bachelorThesis

Μαθησιακές δυσκολίες (EL)
Dynamics (EL)
Learning disabilities (EL)
Ανθεκτικότητα (EL)
Δυναμικά της οικογένειας (EL)
Family's resilience (EL)
Οικογένεια (EL)


2016-09


2017-10-10T12:19:24Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.