Αντασφάλιση και εφαρμογές στις γενικές ασφαλίσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Αντασφάλιση και εφαρμογές στις γενικές ασφαλίσεις (EL)

Παπαγεωργίου, Αλκιβιάδης

aegean

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματο-oικονομικών Μαθηματικών της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την επίβλεψη του καθηγητού κ. Χατζόπουλου, τον οποίο δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω για την αμέριστη υποστήριξή του, που συνέβαλλε καθοριστικά στην πληρέστερη και αρτιότερη παρουσίαση του θέματος της πτυχιακής. Η εργασία έχει ως αντικείμενο την Αντασφάλιση και το SOLVENCY II και χωρίζεται σε δυο Μέρη: Στο 1ο Μέρος εξετάζεται η Αντασφάλιση, με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, την παράθεση των απαραίτητων ορισμών και επαρκών αναλυτικών παραδειγμάτων, μέσα από τα οποία αναπτύσσονται και γίνονται κατανοητά οι κατηγορίες και τα είδη της Αντασφάλισης. Στο 2ο Μέρος εξετάζεται η Ευρωπαϊκή Οδηγία «SOLVENCY II», που αποτελεί το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, που τέθηκε σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016.

bachelorThesis

Reinsurance (EL)
Φερεγγυότητα (EL)
Solvency (EL)
Γενικές ασφαλίσεις (EL)
Αντασφάλιση (EL)
Non-life insurance schemes (EL)


2017-02-17


2017-10-13T12:14:49Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.