Τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης: Ρίο-Αντίρριον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης: Ρίο-Αντίρριον (EL)

Καδόγλου, Παναγιώτης

aegean

Η παρούσα εργασία επιχειρεί να παρουσιάσει και να εξετάσει - κατά το δυνατόν - ενδελεχώς το θέμα των υποδομών, και ειδικότερα το θέμα των υποδομών μεταφορών, ειδομένο μέσα από το πρίσμα της πρόνοιας που επιδεικνύουν γι’ αυτό, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λεπτομερής ανάλυση των υποδομών και των μέσων υλοποίησης αυτών, όπως είναι οι διμερείς συμπράξεις, οι παραχωρησιακές συμβάσεις και τα κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα, εστιάζουμε στον τομέα των μεταφορών και τις υποδομές που είχαν υλοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά και σε αυτές που πρόκειται να υλοποιηθούν στο μέλλον. Δεν έχουμε παραλείψει, φυσικά, να αναφερθούμε και στην παράμετρο της βιωσιμότητας, η οποία ως γνωστόν άρχισε με σχετική καθυστέρηση να απασχολεί τους φορείς που ευθύνονται για την κατάρτιση των ποικίλων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Τέλος, παρουσιάζουμε εκτενώς ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομών μεταφορών στην Ελλάδα, την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, και κατ’ αυτόν τον τρόπο παρατηρούμε πώς έχουν εφαρμοστεί στην πράξη τα ποικίλα νομοθετήματα και οι θεωρητικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με τα έργα υποδομών μεταφορών.

bachelorThesis

Μεταφορές (EL)
Προγραμματισμός-σχεδιασμός (EL)
Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) (EL)
Transfers (EL)
Rio - Antirio Bridge (EL)
Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (EL)
Υποδομές (EL)
Σύμβαση Παραχώρησης (EL)
Infrastructures (EL)
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (EL)


2017-09


2017-10-25T11:57:23Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.