Σύγκριση μεθόδων βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σύγκριση μεθόδων βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου (EL)

Νικολακάκης Αντώνιος

aegean

Η ύπαρξη αστάθειας στη σχέση κινδύνου και αποδοτικότητας των χαρτοφυλακίων εταιρειών είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια κεφαλαίων από τους επενδυτές. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό την έδωσε ο Harry Markowitz. Ο οικονομολόγος του πανεπιστήμιου του Σικάγο ανέπτυξε έναν βέλτιστο τρόπο διαμόρφωσης ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου, αποδεικνύοντας ότι είναι δυνατός ο περιορισμός του κινδύνου ενός χαρτοφυλακίου, βελτιώνοντας παράλληλα τον αναμενόμενο ρυθμό απόδοσης, μέσα από έναν κατάλληλο συνδυασμό επενδύσεων με ανόμοιες διακυμάνσεις τιμών. Στόχος της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας, είναι η παρουσίαση διαφόρων μεθόδων κατασκευής βέλτιστων χαρτοφυλακίων, καθώς και η μεταξύ τους σύγκριση. Για το σκοπό αυτό θα κατασκευαστούν τα χαρτοφυλάκια Minimum Var Portfolio, Max Expected Return for a given level of Risk Portfolio, Maximum Sharpe Portfolio, Minimum Value at Risk Portfolio και Maximum Expected Return for a given level of Value at Risk για τα οποία θα αναφερθούν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

bachelorThesis

Value at Risk (EL)
Modern Portfolio Theory (EL)
Αξία σε Κίνδυνο (EL)
Sharpe Ratio (EL)
Σύγκριση Χαρτοφυλακίων (EL)
Βελτιστοποίηση (EL)


2016-10-10


2017-11-30T13:36:55Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.