Ο βαθμός συγκρότησης της σεξουαλικής ταυτότητας σε άτομα με ψύχωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Ο βαθμός συγκρότησης της σεξουαλικής ταυτότητας σε άτομα με ψύχωση (EL)

Τρούμπας, Ιωάννης

aegean

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνηθεί το πώς βιώνουν τα άτομα με ψύχωση και ιδιαιτέρα με σχιζοφρένεια, τη σεξουαλικότητά τους. Πρόκειται για μια ποιοτική έρευνα η οποία βασίστηκε στην ημιδομημένη συνέντευξη. Το δείγμα αποτελείται από 10 άτομα (N=10). Σύμφωνα με τα ευρήματα οι ασθενείς αυτοί α) είναι πρόθυμοι και έχουν ανάγκη να μιλήσουν για τη σεξουαλικότητά τους, β) δεν παρουσιάζουν κάποια συχνότητα ή εξειδίκευση στη ποικιλία των σεξουαλικών διαταραχών τους, γ) δυσκολεύονται στη δημιουργία σταθερής σεξουαλικής ταυτότητας και τίθεται το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, δ) εκδηλώνουν συναισθήματα ενοχής και ανεπάρκειας σε περιόδους απουσίας σεξουαλικών δραστηριοτήτων, ε) καταφεύγουν σε διάφορες πράξεις προκειμένου να κατευνάσουν τις σεξουαλικές τους ορμές και στ) επιδιώκουν σχέσεις αγάπης, αλληλοβοήθειας και αλληλοσεβασμού, χωρίς απαραίτητα την ύπαρξη σεξουαλικών επαφών.

bachelorThesis

Σεξουαλική ταυτότητα (EL)
Σεξουαλική ταυτότητα στη σχιζοφρένεια (EL)
Sexual identity schizophrenia (EL)
Schizophrenia (EL)
Σχιζοφρένεια (EL)
Sexual identity (EL)


2016


2017-12-01T13:11:40Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.