Τουρισμός γιώτινγκ - Επαγγελματικά σκάφη στην Ελλάδα, υπάρχουσα κατάσταση και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Τουρισμός γιώτινγκ - Επαγγελματικά σκάφη στην Ελλάδα, υπάρχουσα κατάσταση και προοπτικές (EL)

Νικολάρας, Γκαβριέλ

aegean

Στον κλάδο του τουρισμού, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η ανάλυση των προοπτικών των επιμέρους μορφών τουρισμού σε μια περιοχή ή μια χώρα. Ειδικότερα, από μια ερευνητική οπτική γωνία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια καταγραφής των τάσεων, των δαπανών του κάθε τουρίστα ανά περιοχή, για διαφορετικές περιόδους, έτσι ώστε να χαρτογραφηθεί ο κλάδος του τουρισμού και να εντοπιστούν τυχόν ευκαιρίες. Χωρίς την ύπαρξη ενός βιώσιμου τουρισμού, όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτόν θα δεχτούν σημαντικό οικονομικό πλήγμα. Ο θαλάσσιος τουρισμός θεωρείται ως έναν από τους ανερχόμενους κλάδους του τουρισμού. Οι ρυθμοί που επιτυγχάνει, όσον αφορά την ανάπτυξη, είναι μεγάλοι. Είναι ενδεικτικό ότι το 2005, η αξία του θαλάσσιου τουρισμού έφτασε τα 174€ δις, το οποίο αναλογεί σε 10,5% του συνολικού τουριστικού προϊόντος(Diakomihalis, 2007). Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο θαλάσσιος τουρισμός περιλαμβάνει τις ημερήσιες εκδρομές με επαγγελματικά σκάφη, τις κρουαζιέρες και το yachting. Συγκεκριμένα, το yachting αποτελεί μια διάσημη τάση τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους τουρίστες, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία τα τελευταία έτη. Παρόλαυτα, οι υποδομές χρειάζονται σημαντική αναβάθμιση, όπως ένα οργανωμένο δίκτυο μαρίνων, επιλογές για προορισμούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτού του είδους τον τουρισμό, καθώς επίσης και σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών με την ηπειρωτική χώρα.

bachelorThesis

Tourism (EL)
Προοπτικές (EL)
Yatching (EL)
Perspectives (EL)
Τουρισμος (EL)
Κρουαζιέρα (EL)


2017-04-27


2017-12-12T07:23:01Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.