Η σημασία του προϋπολογισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η σημασία του προϋπολογισμού (EL)

Νύκτας, Ιωάννης

aegean

Στην παρούσα εργασία θα επικεντρωθούμε στο θέμα του προϋπολογισμού, τη σημασία του για την επιχείρηση, καθώς επίσης και ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά του. Ο προϋπολογισμός είναι μια έννοια που συναντάται σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, από τα νοικοκυριά μέχρι τις μεγάλες εταιρίες. Για παράδειγμα, ένα νοικοκυριό προσπαθεί να υπολογίσει τα έσοδα και τα έξοδα, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ένας ορθολογικός τρόπος υπολογισμού των ταμειακών ροών μπορεί να οδηγήσει σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων πόρων, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που τίθενται. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων, η διοίκηση, ούσα υπεύθυνη για την αποτελεσματική λειτουργία της, καταστρώνει τη στρατηγική της βάσει στόχων σχετικά με την επιθυμητή θέση της στην αγορά. Η ύπαρξη ενός σχεδίου, όπως ο προϋπολογισμός, διευκολύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τόσο σε βραχυπρόθεσμό όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επιπλέον, τα οργανωμένα κράτη του κόσμου, καταρτίζουν σε ετήσια βάση το σχέδιο προϋπολογισμού, για την επόμενη οικονομική περίοδο. Σε γενικές γραμμές, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει με συνοπτικό τρόπο τις πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες κατανομής πόρων στους διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής.

bachelorThesis

Πλεονεκτήματα προϋπολογισμού (EL)
Economic approach (EL)
Οικονομική προσέγγιση (EL)
Budget (EL)
Advantages budget (EL)
Προϋπολογισμός (EL)


2016-09-15


2017-12-15T13:33:28Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.