Ο ρόλος των tour operators στην τουριστική ανάπτυξη της Ρόδου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ο ρόλος των tour operators στην τουριστική ανάπτυξη της Ρόδου (EL)

Μαγγαφάς, Γεώργιος

aegean

Ένας μεγάλος αριθμός τουριστών, προκειμένου να καλύψουν τις τουριστικές τους ανάγκες στρέφονται σε εξειδικευμένες εταιρείες τουρισμού όπως είναι οι tour operators. Η απόφαση αυτή επηρεάζεται από πληθώρα παράγοντες όπως η έλλειψη χρόνου αλλά και ικανότητα των μεμονωμένων γραφείων να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών σε συνδυασμό με το μειωμένο κόστος των τουριστικών δραστηριοτήτων. Όλα αυτά προσανατολίζουν τους καταναλωτές στους μεγάλους διοργανωτές ταξιδιών (tour operators) για την πραγματοποίηση των τουριστικών τους επιθυμιών. Ο ανταγωνισμός που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις χώρες προορισμού έχει οδηγήσει στην δημιουργία μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων (tour operators) για την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των τουριστών - πελατών. Οι επιπτώσεις από τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων αυτών είναι πολλές και κυρίως οικονομικής, αλλά και κοινωνικής περιβαλλοντικής φύσεως. Σκοπός της παρούσης εργασίας, είναι να βοηθήσει υπογραμμίσει την εξέλιξη του απλού ταξιδιού που οδήγησε στην δημιουργία των τουριστικών γραφείων και των tour operators καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τώρα στην τουριστική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται διερεύνηση του ζητήματος, με στόχο να γίνει κατανοητό αν οι tour operators αποτελούν κύρια πηγή τουριστικής ζήτησης, καθώς και σε ποιο βαθμό η δραστηριοποίηση τους έχει οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία της Ρόδου.

bachelorThesis

Tour operators (EL)
Τουρισμός (EL)
Survey (EL)
Rhodes (EL)
Τουριστικοί πράκτορες (EL)
Ρόδος (EL)


2016-04-24


2017-12-22T07:51:41Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.