The perceptions of the inhabitants of Chios regarding the impact of the island's large annual tourist events

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Τα έθιμα της Χίου και η ανάλυσή τους
The costoms of Chios and their analysis
Οι αντιλήψεις των κατοίκων της Χίου αναφορικά με τις επιπτώσεις των μεγάλων ετήσιων τουριστικών εκδηλώσεων του νησιού (EL)
The perceptions of the inhabitants of Chios regarding the impact of the island's large annual tourist events (EL)

Ράπτη, Κατερίνα

aegean

Η παρούσα εργασία εξετάζει την απήχηση των τοπικών εθίμων-events της περιοχής της Χίου, τόσο στους κατοίκους της όσο και στον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό. Στην αρχή, ορίζεται η έννοια του τουρισμού και αναφέρονται κάποιες εναλλακτικές μορφές του. Ύστερα γίνεται ανάλυση των events και των κατηγοριοποιήσεων τους, αλλά και δίνεται έμφαση και παρουσίαση των πιο σημαντικών events (Μόστρα, Αγάς, Ρουκετοπόλεμος ). Επίσης, αναφέρεται ο στρατηγικός σχεδιασμός του event marketing. Τέλος, γίνεται μια έρευνα και παρουσίαση για την ποιότητα και την οργάνωση των κυριότερων εθίμων του νησιού αλλά και πόσο αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού. Στην συνέχεια, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στους κατοίκους της Χίου με ερωτηματολόγια.(επιλέχθηκε δείγμα διακοσίων ατόμων). Σύμφωνα με αυτή, οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους, συμφωνούν ότι τα event μένουν πιστά στην παράδοση. Καλό θα είναι να εμπλουτίζονται με τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Οι συμμετέχοντες απάντησαν επίσης ότι υπάρχουν καλές υποδομές και οι χώροι οι οποίοι φιλοξενούν τα συγκεκριμένα event μπορούν να δεχτούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και συμμετεχόντων. Επίσης, η νεολαία συμμετέχει σε αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό, υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων και φιλικότητα. Επιπλέον, συμπεραίνεται ότι τα events αυτά αυξάνουν κατά πολύ το βαθμό της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού αλλά και τον αριθμό επισκεπτών στις συγκεκριμένες περιόδους. Αυξάνεται η κερδοφορία των τοπικών επιχειρήσεων. Οι τουρίστες ωφελούνται μαθαίνοντας τα τοπικά ήθη και τα έθιμα και δημιουργείται η επιθυμία να επισκεφτούν το νησί. Οι ντόπιοι αισθάνονται υπερήφανοι για τον τόπο τους και αυξάνεται το ενδιαφέρον για την διατήρηση των παραδόσεων. Εν κατακλείδι, δημιουργούν πολλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας.

bachelorThesis

Στατιστική (EL)
Tourism (EL)
Τουρισμός (EL)
Factor analysis (EL)
Μάρκετινγκ (EL)
Χίος (EL)


2017-08-25


2017-12-22T07:54:19Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.