Ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα : υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές εξέλιξης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα : υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές εξέλιξης (EL)

Χατζημόσχου, Γεώργιος

aegean

Η Ελλάδα ως μια χώρα που διαθέτει πλήθος νησιών, τεράστια ακτογραμμής, ευνοϊκό κλίμα, πλούσια ιστορία, αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές δύναται να αναπτύξει των κλάδο της κρουαζιέρας αλλά και του τουρισμού γενικότερα. Η κρουαζιέρα γενικά, καθιστά ένα ξεχωριστό είδος διακοπών, που λαμβάνει όλο και περισσότερο χώρα στις προτιμήσεις των τουριστών. Από ότι δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία, ήδη από τα αρχαία χρόνια έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται ο κλάδος και να δημιουργούνται κρουαζιερόπλοια. Είναι αξιοσημείωτο, πως υπάρχουν διάφορα είδη κρουαζιέρας, ανάλογα με τη διάρκεια της αλλά και το σκοπό που έχει. Από τα λίγα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται πως το εν λόγω είδος ταξιδιού προτιμούν κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς συχνά δεν έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και μπορούν και λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη βάση τους. Η Ελλάδα, παρόλο που διαθέτει αρκετά ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, πρέπει να επιλύσει κάποια επιπλέον σημαντικά ζητήματα σε πρακτικό επίπεδο όπως η βελτίωση των λιμενικών της υποδομές. Προχωρώντας λοιπόν, στις απαραίτητες αλλαγές θα καταφέρει να υποδεχθεί περισσότερα κρουαζιερόπλοια, περισσότερους τουρίστες και να αυξήσει τα έσοδα στη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

bachelorThesis

Tourism (EL)
Τουρισμός (EL)
Cruise (EL)
Growth (EL)
Κρουαζιερα (EL)
Ανάπτυξη (EL)


2017-02


2018-01-09T13:54:43Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.