Το ντοκιμαντέρ και οι τεχνοτροπίες του

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Το ντοκιμαντέρ και οι τεχνοτροπίες του (EL)

Γραμματέα, Όλγα

aegean

Στην πτυχιακή εργασία που ακολουθεί θα καταγραφούν οι τεχνοτροπίες του ντοκιμαντέρ (ή αλλιώς των ταινιών τεκμηρίωσης) και τα χαρακτηριστικά τους.Θα παρουσιαστούν ντοκιμαντέρ και θα αναλυθούν τα βασικά τους γνωρίσματα,καταδεικνύοντας αυτά που το εντάσσουν στο κάθε είδος.Στη συνέχεια,θα πραγματοποιηθεί αξιοποίηση των χαρακτηριστικών αυτών, για τη δημιουργία δικών μας ντοκιμαντέρ με θέμα τη φοιτητική ζωή στη Ρόδο. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρακολουθήσουμε και να παρουσιάσουμε το έργο των σκηνοθετών οι οποίοι εισήγαγαν νέεες τεχνικές στην κινηματογραφική αποτύπωση της πραγματικότητας και να παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν παιδαγωγικά. Ειδικότερα, ως ερευνητικοί στόχοι της εργασίας αυτής τίθενται: 1. Τι είναι το ντοκιμαντερ και ποια τα χαρακτηριστικά του 2. Ποια είναι η διαφορά του από ταινίες μυθοπλασίας 3. Ποια είναι τα είδη του ντοκιμαντέρ όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα 4. Ποιες είναι οι μορφές λόγου του ντοκιμαντέρ 5. Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε οκτώ(8) διαφορετικά ντοκιμαντέρ με κοινό θέμα,ακολουθώντας τα χαρακτηριστικά των τεχνοτροπιών που αναλύθηκαν.

bachelorThesis

Ντοκιμαντέρ (EL)
Documentary (EL)
Τεχνοτροπίες (EL)
Μυθοπλασία (EL)
Fiction (EL)
Styles (EL)


2016-06-22


2018-01-10T11:18:52Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.