Σύγκριση τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σύγκριση τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου (EL)

Μιχαήλ, Λάμπρος

aegean

Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες, και είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης και απασχόλησης για τις περισσότερες χώρες. Οι συναλλαγές που γίνονται δεν αφορούν πλέον μόνο αγαθά και χρηματικούς πόρους, αλλά και την μεταφορά των ανθρώπων από μία περιοχή στην άλλη. Αυτές οι μετακινήσεις συμβαίνουν είτε για λόγους αναψυχής είτε για επαγγελματικούς. Η δυναμική πορεία του τουρισμού οδήγησε στη διαμόρφωση και παγίωση πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους προτύπων τουριστικής ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα των παραμέτρων που διαμορφώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Τα πρότυπα αυτά σίγουρα εξασφαλίζουν την οικονομική ευημερία στις περιοχές που εκδηλώνονται και αποτελούν τη βάση της τουριστικής ανάπτυξης και χαρακτηρίζουν άμεσα το τουριστικό προϊόν που αυτή προσφέρει Ο τουρισμός τόσο για την Ελλάδα όπως και για την Κύπρο αποτελεί την "ατμομηχανή" της οικονομίας και των δύο αυτών χωρών. Η σημασία του και για τις δύο οικονομίες είναι ύψιστη. Πολλές είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που βασίζονται πάνω στην δύναμη του τουρισμού και σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται πολλές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνέπειες. Δεδομένου ότι και οι δυο χώρες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά τουριστικής προσφοράς, η σύγκριση του τουριστικού προϊόντος θα έδινε σημαντικές κατευθύνσεις στους λήπτες αποφάσεων σχετικά με τη χάραξη πολιτικών ώστε να αποκτηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με βάση τα παραπάνω, η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης και γίνεται ειδικότερη μνεία στην περιοχή της Κύπρου και της Ελλάδος. Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση της τουριστικής ανάπτυξης των δύο χωρών και τέλος γίνεται μια σύγκριση των δύο όταν να φανούν οι διαφορές και οι ομοιότητες τους. Η εργασία αναπτύσσεται με έρευνα μέσα από το διαδίκτυο, επιστημονική βιβλιογραφία και στατιστικά στοιχεία που αντλήθηκαν τόσο από τη Στατιστική υπηρεσία όσο και από κρατικούς φορείς των δυο χωρών.

bachelorThesis

Greece (EL)
Κύπρος (EL)
Τουριστικό προϊόν (EL)
Cyprus (EL)
Touristic product (EL)
Ελλάδα (EL)


2017-10-09


2018-01-23T12:14:44Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.