Διερεύνηση των χαρακτηριστικών, της ικανοποίησης και της πιστότητας των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται το νησί της Χίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Διερεύνηση των χαρακτηριστικών, της ικανοποίησης και της πιστότητας των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται το νησί της Χίου (EL)

Ρήγα, Αικατερίνη

aegean

Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση των χαρακτηριστικών της ικανοποίησης των Τούρκων τουριστών και της επιθυμία για μελλοντική επανάληψη της επίσκεψής τους στο νησί της Χίου. Η προσέγγιση του στόχου επιχειρείται μέσω της θεωρητικής προσέγγισης των βασικών εννοιών που σχετίζονται με το θέμα αλλά και μέσω μια πρωτογενούς έρευνας που έλαβε χώρα στο νησί της Χίου. Ειδικότερα, η παρούσα εργασία δομείται ως εξής, Αρχικά, γίνεται αναφορά στον τουρισμό και στην έννοια του τουρίστα, παρουσιάζεται η ιστορική αναδρομή του τουρισμού και οι επιπτώσεις του στην οικονομία, την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον. Εν συνεχεία, ορίζεται η έννοια της ικανοποίησης και της πιστότητας, παρουσιάζεται ο προορισμός ως εικόνα και ο στόχος του προορισμού, οι προσδοκίες των τουριστών, τα κίνητρα που ωθούν τον σύγχρονο τουρίστα να ταξιδέψει και η πιστότητα στον προορισμό με σκοπό την επαναληπτική επίσκεψη. Ακολουθεί το ερευνητικό κομμάτι της εργασίας, με επίκεντρο τον τουρισμό στη Χίο, αρχικά παρουσιάζεται η Χίος, ως τουριστικός προορισμός (στοιχεία προσφοράς και ζήτησης), στη συνέχεια καταγράφετε η μεθοδολογία της πρωτογενούς έρευνας, η οποία πραγματοποιείται σε Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί της Χίου και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα αυτής. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των συμπερασμάτων που προέκυψαν μέσα από την ανάλυση των θεωρητικών και των ερευνητικών στοιχείων και επιχειρείται η διατύπωση κάποιων προτάσεων για τη βελτίωση της ικανοποίησης των Τούρκων τουριστών στη Χίο και την ενίσχυση της πιστότητάς τους στο νησί.

bachelorThesis

Tourism (EL)
Τουρισμός (EL)
Tourist (EL)
Chios (EL)
Τουρίστας (EL)
Χίος (EL)


2016-09-01


2018-01-24T13:33:01Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.