Δραστηριότητα του ενζύμου λιπάση, στα πρώιμα στάδια της πέστροφας του είδους Onchorhynchus mykiss

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share





Δραστηριότητα του ενζύμου λιπάση, στα πρώιμα στάδια της πέστροφας του είδους Onchorhynchus mykiss (EL)

Μουραντιάν, Αλβάρντ Αναστασία

aegean

Το περιεχόμενο της εργασίας αναφέρεται στην πέψη των νεαρών ατόμων της πέστροφας ιριδίζουσας και στην ικανότητα τους να απορροφήσουν, μέσω της τροφής, το λίπος με τη βοήθεια της λιπάσης. Το πείραμα ξεκίνησε από τη στιγμή που τα ιχθύδια της πέστροφας ιριδίζουσας, μετά την εκκόλαψή τους, μεταφέρθηκαν σε 18 μικρές δεξαμενές, με τη θερμοκρασία μέρα με τη μέρα να αυξάνεται περίπου 0,2°C και από τους 10°C να φτάνει τελικά τους 14-15°C. Στη συνέχεια τους δόθηκε τροφή σε μορφή σκόνης. Χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές τροφές, οι οποίες ήταν παρασκευασμένες από φυτικό έλαιο και οι διαφορές τους ήταν στις συγκεντρώσεις του εικοσαπεντανοϊκού οξέος (EPA) και του εικοσιδυαεξανοϊκού οξέος (DHA), τα οποία αποτελούν τα ω-3 λιπαρά οξέα. Ύστερα από μια συγκεκριμένη περίοδο, και πιο συγκεκριμένα μετά από 20 μέρες, όπου τα ιχθύδια της ιριδίζουσας πέστροφας τρέφονταν σε καθημερινή βάση με τις τρεις διαφορετικές δίαιτες, άρχισε να πραγματοποιείται η διαδικασία της δειγματοληψίας. Αναλυτικότερα, έλαβαν χώρα τρεις δειγματοληψίες με διαφορά βδομάδας η μια από την άλλη.

bachelorThesis

Πέστροφα ιριδίζουσα (EL)
Λιπαρά οξέα (EL)
Lipase (EL)
Onchorhynchus mykiss (EL)
Fatty acids (EL)
Λιπάση (EL)


2016-03-03


2018-02-05T13:27:53Z

Μυτιλήνη




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)