Μικροπλαστικά: δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την ανάδειξη του προβλήματος στο θαλάσσιο περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Μικροπλαστικά: δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την ανάδειξη του προβλήματος στο θαλάσσιο περιβάλλον (EL)

Λάσκος, Δημήτριος

aegean

Στην παρούσα εργασία γίνεται περιγραφή του προβλήματος των μικροπλαστικών και συγκεκριμένα των πηγών τους καθώς και των επιπτώσεων λόγω της παρουσίας τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση της πλέον πρόσφατης διεθνούς βιβλιογραφίας που ακριβώς αναδεικνύει το επιστημονικό ενδιαφέρον όπως αποτυπώνεται στο χρόνο. Παράλληλα γίνεται σύντομη αναφορά στη διεθνή νομοθεσία που αφορά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και σε διεθνή προγράμματα που άπτονται του σχετικού θέματος και των τρόπων αντιμετώπισης του. Με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε επιχειρήθηκε η δημιουργία ενός οπτικοακουστικού υλικού (ντοκιμαντέρ) με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το θέμα των μικροπλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των μικροπλαστικών και των επιπτώσεων τους στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο. Η οπτική απόδοση του συγκεκριμένου περιβαλλοντικού προβλήματος μπορεί να συντελέσει σε συνδυασμό και με άλλες συντονισμένες δράσεις στην ενσυνείδητη αντιμετώπισή του, η οποία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

bachelorThesis

Audiovisual aids (EL)
Μικροπλαστικά (EL)
Οπτικοακουστικό υλικό (EL)
Θαλάσσια ρύπανση (EL)
Microplastics (EL)
Coastal and marine environment (EL)


2017-03-02


2018-03-14T13:13:20Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.