Σχεδιασμός και εφαρμογή μεθόδων βιολογίας και μικροβιολογίας: διερεύνηση επιδημιών, εκτίμηση βιολογικού κινδύνου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σχεδιασμός και εφαρμογή μεθόδων βιολογίας και μικροβιολογίας: διερεύνηση επιδημιών, εκτίμηση βιολογικού κινδύνου (EL)

Αλεξοπούλου, Ειρήνη

aegean

Το φυσικό περιβάλλον και όλοι οι χώροι στους οποίους συναθροίζεται ο ανθρώπινος πληθυσμός χαρακτηρίζονται από τεράστιο αριθμό μικροοργανισμών διαφόρων ομάδων. Ορισμένοι από αυτούς είναι παθογόνοι ή δυνητικά παθογόνοι και η μεταφορά τους είτε με φυσικό τρόπο μέσα στο περιβάλλον είτε λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας είναι δυνατόν να διασπείρει τους μικροοργανισμούς στον πληθυσμό μολύνοντάς τον. Ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση παθογένειας και την εξάπλωση μιας επιδημίας. Ο κύριος στόχος της παρούσας εργασίας είναι η συνεκτική περιγραφή του Σχεδιασμού και της Εφαρμογής μεθόδων Βιολογίας και Μικροβιολογίας στον τομέα της επιδημιολογικής διερεύνησης. Η προσέγγιση του θέματος είναι σφαιρική και προσανατολίζεται στην σύνδεση και συνεργασία πολλών επιστημονικών κλάδων με σκοπό την κατανόηση και αντιμετώπιση των επιδημιών, την ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας και την ολοκληρωμένη διαχείριση του Βιολογικού Κινδύνου αναβαθμίζοντας την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας.

bachelorThesis

Επιδημιολογία (EL)
Βιοκίνδυνος (EL)
Μικροβιολογία (EL)
Molecular Tools (EL)
Μοριακή Βιολογία (EL)
Epidemiology (EL)
Biorisk (EL)


2017-02-20


2018-03-15T13:49:20Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.