Αντιλήψεις και στάσεις μαθητών του δημοτικού σχολείου για την περιβαλλοντική αδικία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Αντιλήψεις και στάσεις μαθητών του δημοτικού σχολείου για την περιβαλλοντική αδικία (EL)

Μακρίδου, Παρασκευή

aegean

Η εργασία διερευνά τις στάσεις και τις αντιλήψεις των μαθητών της Ε΄και Στ Δημοτικού για το θέμα της περιβαλλοντικής αδικίας. Σκοπός της εργασίας είναι να αναδείξει, πώς οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σκέφτονται για τα ζητήματα της ανισοκατανομής των περιβαλλοντικών ρύπων, με βάση την εθνική προέλευση, το χρώμα του δέρματος και την οικονομικοκοινωνική θέση στην παγκόσμια κοινωνική πυραμίδα. Δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 15 μαθητές του δημοτικού, από σχολεία του Νομού Αττικής. Ακολουθήθηκε η μέθοδος της ποιοτικής ανάλυσης με τη χρήση του εργαλείου της ημιδομημένης συνέντευξης. Στο τρίτο μέρος της εργασίας παρατίθενται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

bachelorThesis

Student perceptions of environmental injustice (EL)
Περιβαλλοντική δικαιοσύνη (EL)
Αντιλήψεις μαθητών για περιβαλλοντική αδικία (EL)
Environmental injustice (EL)
Περιβαλλοντική αδικία (EL)
Environmental justice (EL)


2017-02-17


2018-03-23T10:45:36Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.