Learership and conflict - crisis management in the contemporary environment of information technology organizations and companies

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share





Ηγεσία και διαχείριση συγκρούσεων - κρίσεων στο σύγχρονο περιβάλλον των οργανισμών και επιχειρήσεων πληροφορικής (EN)
Learership and conflict - crisis management in the contemporary environment of information technology organizations and companies (EN)

Ορφανουδάκης, Εμμανουήλ

aegean

Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως στόχο να διερευνήσει τον τρόπο που συσχετίζονται τα είδη της ηγεσίας και οι διαφορετικοί τρόποι διαχείρισης των συγκρούσεων. Μέσα από την ερευνητική διαδικασία εξετάζονται οι παράγοντες της επικοινωνίας, διαπραγμάτευσης και λήψης αποφάσεων και ο τρόπος που επηρεάζονται από το στυλ ηγεσίας αλλά και ο τρόπος που επιδρούν στη διαχείριση και επίλυση των συγκρούσεων. Η εργασία πραγματεύεται επίσης το ρόλο της ηγεσίας στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων που προέρχονται από συγκρουσιακές καταστάσεις σε σχέση με την αυξημένη αποχώριση προσωπικού ή την επιδείνωση και διακοπή σχέσεων με στρατηγικούς συνεργάτες του οργανισμού ή της επιχείρησης. Μέσα από τις ερευνητικές υποθέσεις εξετάζονται τα χαρακτηριστικά που έχουν τα διαφορετικά στυλ ηγεσίας και διαπιστώνεται ότι η μετασχηματιστική ηγεσία είναι αυτή που εφαρμόζει συνεργατικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων. Η συνεργασία και η συμμετοχή που προβάλλει αυτό το είδος ηγεσίας είναι αυτό που οδηγεί σε αποτελεσματικές ομάδες που φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στους οργανισμούς. Στους οργανισμούς πληροφορικής όπου η καινοτομία, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι το ζητούμενο, η μετασχηματιστική ηγεσία είναι αυτή μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα και τις εντάσεις ανάμεσα στα μέλη των ομάδων ειδικά στο σύγχρονο και πολύπλοκο περιβάλλον όπου οι ομάδες απαρτίζονται από μέλη διαφορετικών εταιρειών ακόμα και προερχόμενων από διαφορετικές χώρες. Μέσα από την έρευνα προκύπτει ότι η μετασχηματιστική ηγεσία είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη ευαισθησία και λαμβάνει υπόψη της τα σήματα κινδύνου που προέρχονται από τη δυσαρέσκεια προσωπικού εξαιτίας των συγκρούσεων και επομένως είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κινδύνους από αποχώριση βασικών στελεχών της εταιρείας. Επίσης αντιλαμβάνεται ως κίνδυνο τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στις σχέσεις με βασικούς συνεργάτες. Τα χαρακτηριστικά του μετασχηματιστικού ηγέτη είναι αυτά που εγγυώνται και την δυνατότητα διαχείρισης των συγκεκριμένων κρίσεων καθότι απαιτείται η συνοχή των ομάδων και το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

masterThesis

Leadership (EN)
Conflict (EN)
Team (EN)
Crisis (EN)


2018-04-23


2019-05-29T07:07:01Z

Χίος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)