Queer συνδεσμολογίες στη μετα-AIDS εποχή ηθική / πολιτική / επιθυμία το παράδειγμα του barebacking

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Queer συνδεσμολογίες στη μετα-AIDS εποχή ηθική / πολιτική / επιθυμία το παράδειγμα του barebacking (EL)

Αντωνιάδης, Παναγιώτης

aegean

Η παρούσα εργασία διαρθώνεται γύρω από τρεις θεματικούς άξονες, αναλυτικά διακριτικούς αλλά ουσιαστικά αλληλένδετους. Ο αναγνώστης αρχικά θα συναντήσει μια πραγμάτευση της σχέσης του queer με την επιδημία του HIV/AIDS τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο στο επίπεδο του ακτιβισμού μέσα από μια πολιτισμική ανάλυση των διαχρονικών λόγων και των αναπαραστάσεων του άντρα ομοφυλόφιλου με αναλυτικά εργαλεία τις έννοιες του ηθικού πανικού και του τραύματος. Στη δεύτερη ενότητα, το αντικείμενο μελέτης είναι οι queer προσεγγίσεις της οντολογίας του πολιτικού με αναφορά πάντοτε στη γενετική σχέση του queer με τον ιό μέσα από την αντιστικτική ανάλυση τριών κύκλων πολιτικών συζητήσεων που οργανώνονται για συστηματικούς και μόνο λόγους γύρω από τους εξής άξονες: ανατροπή / μεταβολή, αρνητικότητα / ουτοπία και αισιοδοξία / πεσιμισμός. Τέλος, η τρίτη ενότητα αφορά το εξειδικευμένο ζήτημα του bareback, δηλαδή του σκόπιμου απροφύλακτου σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων αντρών. Εδώ, η προσέγγισή μου εδώ αντιλαμβάνεται το σεξουαλικό υποκείμενο barebacker ως μια μορφοπλασία με τη βοήθεια της οποίας αναδεικνύονται τα αναλυτικά όρια των θέσεων των συγγραφέων αλλά και της ίδια της ψυχανάλυσης.

masterThesis

HIV/AIDS (EN)
queer theory (EN)
bareback (EN)
antisocial thesis (EN)
psychoanalysis (EN)


2017-05-25


2019-09-16T10:30:56Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.