Φτώχεια και τρίτη ηλικία: μελέτη περίπτωσης στην πόλη της Μυτιλήνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Poverty and third age: a case study in the city of Mytilene (EL)
Φτώχεια και τρίτη ηλικία: μελέτη περίπτωσης στην πόλη της Μυτιλήνης (EL)

Αδαμοπούλου, Σταυρούλα- Λήδα

aegean

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το φαινόμενο της φτώχειας σε άτομα της τρίτης ηλικίας κατά κύριο λόγο στην πόλη της Μυτιλήνης. Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθενται οι ορισμοί και τα αίτια της φτώχειας. Γίνεται λόγος για το φαινόμενο της στέρησης και παρουσιάζεται η φτώχεια στην Ελλάδα μέσα από διαγράμματα με στοιχεία που αντλούνται από τη Eurostat. Ακόμη μελετώνται οι τρόποι καταπολέμησης της φτώχειας. Στο δεύτερο κεφάλαιο διατυπώνεται ορισμός της τρίτης ηλικίας και συνεπώς του γήρατος, με παράθεση ταυτόχρονα των χαρακτηριστικών τους. Επιπλέον παρουσιάζεται η δημογραφική γήρανση και η γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα μέσα από διαγράμματα με στοιχεία της Eurostat και αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι καθώς έρχονται αντιμέτωποι με το γήρας. Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζεται η έρευνα που διεξήγαγα σε άτομα της τρίτης ηλικίας, που ζουν στην πόλη της Μυτιλήνης, σχετικά με το ζήτημα της φτώχειας, ενώ στη συνέχεια παρατίθενται τα αποτελέσματα της έρευνας. Από αυτήν την έρευνα γίνεται κατανοητό πως η φτώχεια είναι ένα φαινόμενο, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα ηλικιωμένα άτομα.

bachelorThesis

φτώχεια (EL)
γήρανση (EL)
third age (EL)
τρίτη ηλικία (EL)
ηλικιωμένοι (EL)
στέρηση (EL)
elderly (EL)
deprivation (EL)
poverty (EL)
aging (EL)


2019-06-05


2022-04-05T12:37:36Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.