Πρότυπα υποβρύχιου περιβαλλοντικού θορύβου στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου κατά την καλοκαιρινή/τουριστική περίοδο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Πρότυπα υποβρύχιου περιβαλλοντικού θορύβου στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου κατά την καλοκαιρινή/τουριστική περίοδο (EL)

Σωτηράκος, Γεώργιος

aegean

Η παρούσα εργασία ασχολήθηκε με τη καταγραφή, μελέτη και επεξεργασία των δεδομένων από υδρόφωνο που ποντίστηκε στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (ΕΘΠΖ) για την μελέτη του υποβρύχιου περιβαλλοντικού θορύβου. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρησιμοποιήθηκε μόνιμο υδρόφωνο που λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και ήταν εγκατεστημένο στη τουριστική περιοχή Κερί Ζακύνθου κατά το καλοκαίρι του 2015 (23/7/2015 έως 5/8/2015). Αναλύθηκαν οι ακουστικές καταγραφές ήχων ψαριών και σκαφών/πλοίων, και μελετήθηκαν τα επίπεδα του περιβαλλοντικού θορύβου ως προς την ώρα της ημέρας. Χορωδίες ψαριών παρατηρήθηκαν συστηματικά κατά τις νυκτερινές ώρες έως πολύ πρωινές (21:00 ως 05:00), ενώ ήχοι από ταχύπλοα σκάφη αναψυχής ή άλλου τύπου πλοία κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας τα RMS επίπεδα θορύβου κατά 20–25 dB, κυρίως σε συχνότητες <= 1 kHz.

bachelorThesis

υδροακουστική (EL)
υδρόφωνο (EL)
Ζάκυνθος (EL)
εθνικό θαλάσσιο πάρκο (EL)


2018-10-09


2022-05-11T13:16:01Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.