Longevity risk and life annuities with application on greek data

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Κίνδυνος μακροβιότητας και ράντες ζωής με εφαρμογή στα ελληνικά δεδομένα (EL)
Longevity risk and life annuities with application on greek data (EL)

Κυριακοπούλου, Γαλάτεια

aegean

Στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας αναλύεται το πρόβλημα της ράντας ζωής. Οι ράντες σχεδιάστηκαν για να παρέχουν συνταξιοδοτικό εισόδημα και κατ‘ επέκταση αίσθημα ασφάλειας στα άτομα τρίτης ηλικίας. Είναι μια ροή πληρωμών η οποία πραγματοποιείται σε ίσες χρονικές περιόδους. Στην πραγματικότητα εξασφαλίζει το άτομο μακροπρόθεσμα, αποφεύγοντας έτσι την απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση υπερβάλλουσας μακροζωίας ή εξάντλησης των αποταμιεύσεων. Όλες οι πρόσοδοι με οποιοδήποτε όρο και αν συνάπτονται πάντα ενδέχεται να κρύβουν κάποιο κίνδυνο, οι παράγοντες του οποίου αναφέρονται. Στη συνέχεια, γίνεται μία ανάλυση για τους πίνακες επιβίωσης, τα είδη και τη δομή τους και παρουσιάζεται ο τρόπος κατασκευής τους μέσα από ένα παράδειγμα με πραγματικά δεδομένα. Τέλος αναφέρεται ο κίνδυνος μακροζωίας που αποτελεί μια αβεβαιότητα που απορρέει από τη πιθανότητα επιβίωσης του ατόμου, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον υπολογισμό του. Ωστόσο πολλοί αναλογιστές εντείνουν τις προσπάθειες διαχείρισής του.

bachelorThesis

διαχείριση κινδύνου (EL)
risk management (EL)
ράντα ζωής (EL)
annuities (EL)
life tables (EL)
πίνακας θνησιμότητας (EL)


2019-10-10


2022-06-28T11:24:26Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.