Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2021 (EL)

Ημι-Μαρκοβιανή ανάλυση (EL)

Ψυχογυιός, Λεωνίδας

aegean

Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η μελέτη των ημι-Μαρκοβιανών μοντέλων. Ειδικότερα, στο πρώτο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με κάποια βασικά θεωρήματα και ορισμούς της θεωρίας των πιθανοτήτων. Στην συνέχεια, στο κεφάλαιο δύο θα αναπτύξουμε τις Μαρκοβιανές διαδικασίες διακριτού χρόνου αναλύοντας τες ως προς το είδος καταστάσεων. Ακόμα θα κάνουμε αναφορά στον ελεύθερο τυχαίο περίπατο και θα δείξουμε τρόπο υπολογισμών οριακών πιθανοτήτων. Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο θα μελετήσουμε και θα παρουσιάσουμε τις βασικές πτυχές των ημι-Μαρκοβιανών διαδικασιών διακριτού χρόνου. Αναλυτικότερα, θα κάνουμε αναφορά στην διαδικασία και θεωρία ανανέωσης, καθώς και στην μέθοδο εκτίμησης της ημι-Μαρκοβιανής αλυσίδας.

bachelorThesis

semi-markov chain (EL)
μαρκοβιανή αλυσίδα (EL)
διαδικασία ανανέωσης (EL)
ημι-μαρκοβιανή αλυσίδα (EL)
renewal process (EL)
markov chain (EL)


2021


2023-01-10T10:35:53Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.