Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Martingales και εφαρμογές (EL)

Αδάμ, Χαρίκλεια

aegean

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία έγινε µία έρευνα σχετικά µε τα Martingales και τις εφαρμογές τους. Αρχικά, κάναμε µια επισκόπηση σε χρήσιµες έννοιες από την θεωρία Μέτρου και την θεωρία Πιθανοτήτων όπως, η σ-άλγεβρα, ο χώρος πιθανότητας και η δεσµευµένη µέση τιµή. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η θεωρία των στοχαστικών διαδικασιών και αναλύεται η θεωρία των Μαρκοβιανών αλυσίδων πραγµατοποιώντας µια αναφορά στην ταξινόµηση καταστάσεων και στις αλυσίδες Markov σε συνεχή χρόνο. Κατόπιν, µελετάµε τις στοχαστικές ανελίξεις συνεχούς χρόνου, δίνοντας τον γενικό ορισµό τους και δύο παραδείγµατα όπως είναι η στοχαστική ανέλιξη Poisson και οι στοχαστικές ανελίξεις Γεννήσεως - Θανάτου. Παρουσιάζουµε την θεωρία της Κίνηση Brown και κάνουµε αναφορά σε κάποιες από τις παραλλαγές της. Στα δύο τελευταία κεφάλαια, µελετάµε την θεωρία των Martingales και τον τρόπο που κατατάσσονται σε Martingales διακριτού και συνεχούς χρόνου. Καταλήγουµε αναφέροντας κάποιες εφαρµογές που επιλύονται µε την βοήθεια των Martingales.

bachelorThesis

σ-άλγεβρα (EL)
ακολουθίες (EL)
martingales (EL)
τυχαίες μεταβλητές (EL)
στοχαστικές ανελίξεις (EL)
stochastic process (EL)
σ-algebra (EL)
θεωρία πιθανοτήτων (EL)


2022-10-10


2023-01-10T10:36:09Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.