"Όσα παίρνει ο άνεμος": Ένα ντοκιμαντέρ για τα προβλήματα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

"Όσα παίρνει ο άνεμος": Ένα ντοκιμαντέρ για τα προβλήματα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα (EL)

Το παρόν video πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Το ντοκιμαντέρ "Όσα παίρνει ο άνεμος" προσπαθεί να βρει τι ακριβώς είναι αυτό που εμποδίζει την ανάπτυξη της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ενημερωτικό έργο που δεν απευθύνεται αποκλειστικά για ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντολογικά πολίτες ή σε γνώστες των τεκταινόμενων της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις ηλικίες μηδενός εξαιρουμένου. Σκοπός του, πέρα από τον εκπαιδευτικό του σκοπό, είναι να μπορέσει να δώσει μια μόνο μικρή εισαγωγή στο θεατή από την όλη κατάσταση και, για πολλοστή φορά, να τον κάνει να αναρωτηθεί γιατί στη πατρίδα μας, κάθε τι που έχει θετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό καλό συναντά εμπόδια. Προφανώς, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ενημερώνει για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, βασιζόμενο στην παράδοση του είδους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρησιμοποιούνται μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν το πρόβλημα, επιστημόνων και απλών πολιτών, εικόνες αρχείου και πλάνα πρωτότυπα τραβηγμένα από τις περιοχές που είναι εγκατεστημένα τα αιολικά πάρκα. Το έργο έχει διάρκεια 23 λεπτών και 10 δευτερολέπτων.

Ντοκιμαντέρ (EL)
Αιολική ενέργεια (EL)
Wind energy (EL)
Dissertations (EL)
Ελλάδα (EL)
Πτυχιακές εργασίες (EL)
Documentary films (EL)


2005


2015-08-06T11:17:18Z

Λέσβος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.