Τουρισµός και αναπαραστάσεις ενός τόπου: τουριστικά καταστήµατα και σουβενίρ στην Κέρκυρα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Τουρισµός και αναπαραστάσεις ενός τόπου: τουριστικά καταστήµατα και σουβενίρ στην Κέρκυρα (EL)

Παππά, Μαγδαληνή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. (EL)

Στόχος αυτής της εργασίας είναι η µελέτη της διαµόρφωσης της κερκυραϊκής ταυτότητας, µέσα από τον τρόπο που οι κάτοικοι διαχειρίζονται τον υλικό πολιτισµό που απευθύνεται στους τουρίστες. Οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριµένου νησιού είναι ποικίλοι. Καταρχάς, πρόκειται για έναν πολύ δηµοφιλή τουριστικό προορισµό, τον οποίο προτιµούν πολλοί έλληνες αλλά και ξένοι τουρίστες, και συνεπώς αποτελεί ένα πεδίο έρευνας µέσα από το οποίο µπορεί κανείς να συλλέξει αρκετά στοιχεία. Επιπλέον, η απασχόληση µου τις τελευταίες πέντε σεζόν σε τουριστικά καταστήµατα και ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, σε συνδυασµό µε την επιρροή από τις ανθρωπολογικές σπουδές µου, µε έκανε να συνειδητοποιήσω κάτι που τόσο χρόνια όντας µόνιµος κάτοικος του νησιού, δεν είχα συνειδητοποιήσει: πως ο τουρισµός και η σχέση του µε τη διαµόρφωση και διαχείριση της τοπικής ταυτότητας, αποτελεί ένα πεδίο ανθρωπολογικής έρευνας, µέσα από το οποίο µπορούν να βγουν πολύ ενδιαφέροντα συµπεράσµατα για έναν τόπο και για τον τρόπο που τον αντιλαµβάνονται οι κάτοικοι του και τον κατασκευάζουν παρουσιάζοντας τον στους ‘άλλους’. Βλέποντας πια τα πράγµατα από µια διαφορετική οπτική, µε ενδιέφερε κυρίως να εντοπίσω τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν την αντίληψη που έχουν οι κάτοικοι για τον εαυτό τους, την πολιτισµική ταυτότητά τους, τον τρόπο που την παρουσιάζουν µέσα από τον υλικό τους πολιτισµό, και βέβαια τον τρόπο που αυτή γίνεται αντιληπτή από τους τουρίστες.

bachelorThesis

Σουβενίρ (EL)
Tourism (EL)
Κέρκυρα (EL)
Corfu (EL)
Τουρισμός (EL)
Αναπαραστάσεις (EL)
Υλικός πολιτισµός (EL)
Representations (EL)


2007


2015-11-17T10:28:29Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.