Περιορισμοί στη χρήση του odds ratio (λόγος συμπληρωματικών πιθανοτήτων) στην αξιολόγηση διαγνωστικών ελέγχων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Περιορισμοί στη χρήση του odds ratio (λόγος συμπληρωματικών πιθανοτήτων) στην αξιολόγηση διαγνωστικών ελέγχων (EL)

Κεκάτου, Ευθαλία - Σαράντης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. (EL)

Ένας παράγοντας κινδύνου που αποδεικνύεται να σχετίζεται με την εμφάνιση κάποιας ασθένειας συχνά θεωρείται αποτελεσματικό μέτρο για τον χαρακτηρισμό των ατόμων όσον αφορά την παρούσα ή μελλοντική κατάσταση τους. Παρόλα αυτά προκειμένου το συγκεκριμένο συμπέρασμα να είναι πραγματικό απαιτεί το μέγεθος του odds ratio να είναι τόσο μεγάλο που σπάνια συναντάμε σε επιδημιολογικές μελέτες. Αποδεικνύεται λοιπόν πως ένα μοναδικό μέτρο συσχέτισης όπως το odds ratio δεν περιγράφει επαρκώς την ικανότητα ενός ελέγχου να προβλέψει την ασθένεια ανάμεσα στα άτομα.Αντιθέτως υπάρχουν καταλληλότερες τεχνικές.

bachelorThesis

Λόγος συμπληρωματικών πιθανοτήτων (EL)
Καμπύλες roc (EL)
Diagnostic market (EL)
Odds ratio (EL)
Διαγνωστικοί έλεγχοι (EL)
Roc curves (EL)


2006


2015-11-17T10:30:17Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.