Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας
Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ικανοποίηση του ασθενούς (EL)

Παπαγεωργίου, Δημήτρης Ε. (EL)

Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Νοσηλευτικής (EL)

Περίληψη βιβλίου: Το συγκεκριμένο πόνημα προσπαθεί να συμβάλει στη συζήτηση θεμελιωδών ζητημάτων, όπως: τι είναι η νοσηλευτική, τι κάνει ο νοσηλευτής, ποιοι είναι οι ρόλοι του, ποια είναι η φιλοσοφία του και μέχρι που φτάνουν τα όριά του. Επιχειρείται η εισαγωγική προσέγγιση της νοσηλευτικής επιστήμης και πρακτικής, μέσα από τη φιλοσοφία, την ιστορία, του πλαισίου των εννοιών της υγείας και της ασθένειας, των θεωριών της νόσου και της παθογένειας, των ηθικών, δεοντολογικών και νομικών κανόνων, των επαγγελματικών προοπτικών και της εκπαίδευσης. Προσεγγίζεται και αναλύεται η διαδικασία της επικοινωνίας, της νοσηλευτικής διεργασίας και της νοσηλευτικής τεκμηρίωσης. Παρουσιάζονται σύγχρονοι νοσηλευτικοί ρόλοι που καταδεικνύουν την εξέλιξη και τη διεύρυνση του νοσηλευτικού επαγγέλματος και ευαισθητοποιούν τους νέους νοσηλευτές για αναζήτηση νέων επαγγελματικών δρόμων και προοπτικών. Επίσης, θίγονται ειδικά ζητήματα που άπτονται της καθημερινής κλινικής πραγματικότητας και των αναγκών των καιρών. Το όλο εγχείρημα εμπλουτίζει τον ακαδημαϊκό χώρο, ερχόμενο να καλύψει το γόνιμο θεωρητικό προβληματισμό της εισαγωγής στη νοσηλευτική επιστήμη, χωρίς να παραγνωρίζει την αξία της. Καταξιωμένοι συνάδελφοι νοσηλευτές και ειδικοί επιστήμονες συνεργάζονται με την επίκουρη καθηγήτρια νοσηλευτικής κα Σοφία Ζυγά και μαζί τολμούν να παρουσιάσουν με σαφήνεια και απλότητα τις πολύπλευρες διαστάσεις της νοσηλευτικής, γεγονός που αποδεικνύει την αφοσίωση και το ενδιαφέρον τους στο χώρο της νοσηλευτικής και της εκπαίδευσης ευρύτερα. (EL)

bookChapter

Hospital patients (EN)
Quality assurance--Standards (EN)
Quality control (EN)
Ποιοτικός έλεγχος (EN)
Ασθενείς νοσοκομείου (EN)
Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας (EN)

ΤΕΙ Αθήνας (EL)
Technological Educational Institute of Athens (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.