Recovery of natural antioxidants from olive mill wastewater using Genapol-X080

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας   

Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Recovery of natural antioxidants from olive mill wastewater using Genapol-X080 (EN)

Χατζηλαζάρου, Αρχοντούλα (EL)
Παπακωνσταντίνου, Σπύρος (EL)
Λαλάς, Σταύρος (EL)
Γκορτζή, Όλγα Γ. (EL)
Κατσόγιαννος, Ευάγγελος (EL)

Ντουρτόγλου, Ευθαλία (EL)

journalArticle

2015-05-22T14:12:07Z
2015-05-22

2008-02


The possibility of applying cloud point extraction (CPE) using Genapol X-080 as surfactant for the separation of phenolic compounds from olive mill wastewater was examined. The ability of the surfactant to recover individual and mixtures of polyphenols and tocopherols in various concentrations from aqueous solutions was tested before its application for the recovery of phenols from olive mill wastewater. Many of the examined individual polyphenols were recovered at high percentage. Especially, in the case of Luteolin, low surfactant concentrations were sufficient for quantitative removal. The recovery appeared proportional to the surfactant concentration. The complete recovery of tocopherols was also possible. Total phenol recovery by simple and successive CPE of olive mill wastewater with various concentrations (2, 5 and 20%, v/v) of Genapol X-080 was up to 89.5%. (EN)
Journal of the American Oil Chemists' Society (EN)


http://lod.nal.usda.gov/254
Cloud point extraction
**N/A**-Φαρμακολογία
tocopherols
Βιοχημεία
Pharmacology
Biochemistry
**N/A**-Βιοχημεία
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh88004563
Genapol X-080
http://skos.um.es/unescothes/C00386
Υγρά απόβλήτα ελαιοτριβείου
http://skos.um.es/unescothes/C02967
Olive mill wastewater
Τοκοφερόλες
surfactants
Φαρμακολογία
Πολυφαινόλες
Polyphenols
http://lod.nal.usda.gov/6950
Επιφανειοδραστικές ουσίες

Springer Berlin Heidelberg (EL)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11746-007-1180-z

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
campus




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.