The simultaneous determination of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid and cyclopropane-1,1-dicarboxylic acid in Lycopersicum esculentum by high-performance liquid chromatography - Electrospray tandem mass spectrometry

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας
Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



The simultaneous determination of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid and cyclopropane-1,1-dicarboxylic acid in Lycopersicum esculentum by high-performance liquid chromatography - Electrospray tandem mass spectrometry (EN)

Κουκάκη, Γεωργία (EL)
Κουσίση, Ελισάβετ (EL)
Πετρίτης, Κωνσταντίνος Ν. (EL)
Dreux, Michel (EN)
Elfakir, Claire (EN)

Ντουρτόγλου, Βασίλειος Γ. (EL)
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)

Varying concentrations of cyclopropane-1,1-dicarboxylic acid (CDA), an inhibitor of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid oxidase, added to the solid culture medium of tomato nodal shoot segments resulted in a reduction in the level of endogenous ethylene according to the concentration of inhibitor applied. Following treatment with inhibitor, plants were homogenised and the concentrations of CDA and of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) were measured simultaneously in the resulting juice using an HPLC-ESI/MS-MS method. The levels of CDA and ACC measured in the plant tissues were associated with the concentration of inhibitor added to the solid medium. The HPLC-ESI/MS-MS method described produced limits of detection of 0.8 pmol for ACC and of 4 pmol for CDA. (EN)

journalArticle

Cyclopropane-1,1-dicarboxylic acid (EN)
Αιθυλένιο (EN)
1-αμινοκυκλοπροπανο-1-καρβοξυλικό οξύ (EN)
HPLC-MS (EN)
Ethylene (EN)
Ιστοκαλλιέργεια (EN)
Tissue culture (EN)
Κυκλοπροπανο-1,1-δικαρβοξυλικό οξύ (EN)
Lycopersicum esculentum (EN)
Ντομάτες (EN)
1-αμινοκυκλοπροπανο-1-καρβοξυλικό οξύ αναστολέα οξειδάσης (EN)
Tomatoes (EN)
1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (EN)
1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid oxidase inhibitor (EN)

ΤΕΙ Αθήνας (EL)
Technological Educational Institute of Athens (EN)

Phytochemical Analysis (EN)

Αγγλική γλώσσα

2003-12

DOI: 10.1002/pca.725

John Wiley & Sons, Ltd (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.