Κρίση Χρέους και Οικονομική Ανάπτυξη στην ΕΕ

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Κρίση Χρέους και Οικονομική Ανάπτυξη στην ΕΕ (EL)

Λαδιάς, Χρίστος
Κόκκινου, Αικατερίνη
Κορρές, Γεώργιος Μ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής είναι η δημιουργία δημοσίων ελλειμμάτων που συνήθως οφείλεται κυρίως στην μείωση της παραγωγής αλλά και στην κακή διαχείριση των οικονομικών. Η αύξηση των δημοσίων ελλειμμάτων οδηγεί αντίστοιχα στην αύξηση των χρεών μιας χώρας και ακολούθως τα μεγάλα χρέη οδηγούν συχνά στην μερική ή πλήρη αδυναμία πληρωμών (χρεοκοπία). Η οικονομική πολιτική, που υλοποιείται τόσο μέσα από το πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής όσο και της νομισματικής πολιτικής, είναι οι βασικοί προσδιοριστικοί παράγοντες που καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη για μια χώρα. Το συγκεκριμένο άρθρο επιχειρεί να εξετάσει και αναλύσει την εξέλιξη του δημοσίου χρέους σε σχέση με την αναπτυξιακή διαδικασία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για την ΕΕ με έμφαση στην  ελληνική οικονομία (EL)
Public debts and public deficits are the main current problems for economic policy and economic planning. The public debts and public deficits are usually connected and derived by the production decrease. The high public deficits are leading to the high public debts and consequently the huge public deficits and public debs are the main cause for economic instability and stagnation. The public fiscal policy and the monetary policy are the main tools of economic policy and they are the main determinants for the competitiveness and the growth levels. This particular articles aiming to analyze and to examine the evaluation of the public deficit, the public debts in relation to the growth process and to the exploitation of the available human resources for EU with particular emphasis for the Greek economy. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Άρθρο από Ομότιμους Αξιολογητές (EL)

Εκπαίδευση (EL)
Δημόσιο Χρέος (EL)
Ανάπτυξη (EL)
Δημόσιο Έλλειμμα (EL)
Public Debt (EN)
Education (EN)
Development (EN)
Public Deficit (EN)


Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία

Ελληνική γλώσσα

2017-05-11


Hellenic Scientific Institute Economics of Education & Lifelong Learning, of Research & In (EL)

2529-2153
Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία; Τόμ. 1 (2016); 301-317 (EL)
Education, Lifelong Learning, R&D, Innovation and Economy; Vol. 1 (2016); 301-317 (EN)

Πνευματική ιδιοκτησία (c) 2017 Γεώργιος Μ. Κορρές, Χρίστος Λαδιάς, Αικατερίνη Κόκκινου (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.