Τράπεζα θεμάτων στη γενική ανόργανη χημεία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Τράπεζα θεμάτων στη γενική ανόργανη χημεία (EL)

Κορδάτος, Κωνσταντίνος (EL)
Μαυρόπουλος, Αβραάμ (EL)
Λιοδάκης, Στέλιος (EL)
Liodakis, Stelios (EN)
Mavropoulos, Avraam (EN)
Kordatos, Konstantinos (EN)

Κόλλια, Κωνσταντίνα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Kollia, Konstantina (EN)

Το προτεινόμενο βιβλίο θα αποτελέσει συμπληρωματικό βοήθημα για την εμπέδωση του μαθήματος της Γενικής Ανόργανης Χημείας. Είναι προφανές ότι η Γενική Ανόργανη Χημεία δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε χημικούς, αφού επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, όπως μηχανικοί και τεχνολόγοι, αντλούν ολοένα και περισσότερο στοιχεία για την πρόοδο των εργασιών τους. Με το παραπάνω σκεπτικό, το βιβλίο αυτό θα γραφτεί με απλότητα και σαφήνεια, ώστε να ωφελήσει τους νεοεισερχόμενους σπουδαστές από διαφορετικές σχολές. Η δημιουργία τράπεζας ερωτήσεων- ασκήσεων - προβλημάτων στην Ανόργανη Χημεία έχει διπλό όφελος. Πρώτον υποβοηθεί τους σπουδαστές στην ευχερέστερη ανάγνωση, κατανόηση και εμπέδωση του μαθήματος. Δεύτερον διευκολύνει τους διδάσκοντες, αφού μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας πλούσιας πηγής θεμάτων για την εξέταση των σπουδαστών. Στο Α΄ μέρος θα προτάσσεται επιγραμματικά η θεωρία Στο Β’ μέρος του βιβλίου θα καταγραφούν ερωτήσεις κλειστού τύπου (πολλαπλής επιλογής, σωστού-λάθους) και ερωτήσεις ανοικτού τύπου (ανάπτυξης, σύντομης απάντησης και υπολογιστικά προβλήματα). Σε κάθε κεφάλαιο θα χαράσσονται αρχικά οι στόχοι, ενώ η ακολουθούμενη ροή των ερωτήσεων ταξινομείται ανά τύπο ερώτησης και με διαβάθμιση δυσκολίας. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα προτείνονται δοκιμασίες (test), ώστε να διαγνωσθεί η επίτευξη των στόχων. Ο βαθμός επίδοσης στην παραπάνω δοκιμασία θα σχολιάζεται θετικά ή αρνητικά και θα παραπέμπει, είτε σε επανάληψη και περαιτέρω άσκηση στο ίδιο κεφάλαιο, είτε στο επόμενο κεφάλαιο. Στο Γ’ μέρος του βιβλίου θα δίνονται οι απαντήσεις και οι λύσεις των προβλημάτων. Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται όταν η επιλογή ή απάντηση στα ερωτήματα που τίθενται στο Α’ μέρος του βιβλίου είναι λανθασμένη. Στην περίπτωση αυτή το βιβλίο θα παραθέτει επεξηγήσεις και παραδείγματα, θα παραπέμπει στην ανάγνωση καθορισμένων χωρίων από βασικά συγγράμματα ή ηλεκτρονικούς ισότοπους (sites). Ακόμα, θα δίνονται διαδραστικές δράσεις, ώστε να εξαλειφθεί η παρανόηση και αποκατασταθεί η εμπέδωση. (EL)

learningMaterial
book

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (EL)
ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ (EL)
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (EL)
Problems (EN)
Multiple Choice (EN)
General Inorganic Chemistry (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.